Reacties op 'het Boek in Mij'

'het Boek in Mij' geeft mij een soort leidraad om overzicht te houden. Ik heb mijn hele leven geen referentie gekregen. Het geeft een soort waakzaamheid. Ik zie dingen waar ik niet bij kon komen. Ik moet niet, ik mag. Ik wil dat het om mij gaat en dat ik mezelf leer kennen. Ik krijg een soort overview en zachtheid, een soort objectiviteit en herkennen.

Ik maak weer grapjes, lach weer. Ik was chaotisch in mijn hoofd, te druk. Dat heb ik nu minder.

Zijn jouw klachten verminderd in vergelijking met toen je hier kwam?
Ja, 100%. Ik was eerst heel verdrietig, wanhopig en onzeker over alles. Ik was moe van verdriet en van het vechten. Toen was ik een hoopje ellende. Ik huil nu 20.000 x minder. Ik huil nu in een heel andere context. Qua emotie en gevoel is het voor mij 100 keer verbeterd. Ik ben minder emotioneel.

Wat is er veranderd?
Ik heb meer ruimte in mijn hoofd. Ik kijk anders tegen m'n problematiek aan. Ik geef eerder weerwoord en geef eerder mijn grenzen aan zodat ik minder klachten heb. Ik liet voorheen veel meer over me heen komen.

Mijn depressieve klachten zijn duidelijk minder geworden. Ik ben rustiger en meer stabiel en weer gericht op de toekomst. Ik heb meer plezier in gewone dingetjes en ben sociaal actiever.

Ik heb weer werk.

Hoe ga jij nu verder?
Met een stevig fundament, nu wetend wat mij kan bekrachtigen. Creativiteit is helend en noodzakelijk voor mij. Het is een levensbehoefte.

Ik heb nu meer lucht. Ik kan meer mezelf zijn. Het feit dat ik minder krampachtig ben, voel ik in kleine dingetjes.

Interview met Isabel.

  • Naar ''De afsluiting van het traject: het eigen boek.'
  • Naar 'Een onderdeel van de coaching'
  • Aandachtsoefening
  • Naar 'het Boek in Mij' 4
  • Naar 'het Boek in Mij' 5